Nyheter

« Se alla nyheter

Vänskaplig uppkoppling för hyresgästernas bästa

När ViaEuropa, på uppdrag av fastighetsbolaget Heimstaden, skulle välja samarbetspartner för en kommande regional fiberuppkoppling från Malmö till Göteborg, föll valet på Netwest.

– Ett ganska självklart val, eftersom jag gillar tanken att koppla samman stads- och regionnät för långsiktig samhällsnytta, och just på det här området fyller Netwest en viktig roll, säger Per Bengtsson, bredbandskonsult åt ViaEuropa och Heimstaden.

ViaEuropas roll är att samordna nät och leverantörer och tillhandahålla en samlad portal för beställning och administration av tjänster. Väldigt förenklat kan man beskriva verksamheten som att företaget ser till att trafiken som går via fiberkablarna fungerar.

Heimstaden å sin sida är ett av Europas ledande bostadsbolag med en vision om att förenkla kundernas liv genom omtänksamma boenden – något som man benämner Friendly Homes.

I ett nu pågående samarbetsprojekt, gällande drygt 660 lägenheter på tre olika platser i Göteborg, har parterna för avsikt att koppla samman ViaEuropas datahall i Malmö med just Göteborg. Satta att lösa uppgiften är Netwest. Avtal mellan ViaEuropa och Netwest tecknades innan sommaren och i oktober ska allt vara på plats.

Varför då Netwest?

Vi ställer frågan till Per Bengtsson, som i projektet ifråga fungerar som controller och nätägarkontakt.

– För att jag ville hitta en partner som inte bara ser till den enskilda affären, utan en partner som har ett långsiktigt perspektiv med samhällsnytta i fokus. Ett konkurrenskraftigt alternativ till de stora drakarna, helt enkelt. Att jag sedan brinner för att koppla samman de regionala näten med stadsnäten, spelade ju också in. Det är även viktigt att premiera lokala initiativ, som skapar en win-win-situation för alla parter. Och Netwest hade just den lösningen och den enkelheten, som vi var ute efter.

Den aktuella affären omfattar tre olika bostadsprojekt i Göteborgstrakten, varav två är nybyggnationer – Partille Port som består av 230 lägenheter och Nya Hovås med 180 lägenheter samt ett område i Mölndal med 250 befintliga lägenheter. Alla samlade under Heimstadens paraply.

Upplägget handlar om att effektivisera och underlätta livet för de boende – med hjälp av dubbelriktad kommunikation. Vi pratar då bland annat om TV, telefoni, internet och trygghetslarm, men även om en så kallad Boportal, som är ett system som kan liknas vid Mina sidor – fast enklare och bättre. Via Boportalen kan man som hyresgäst bland annat se sina avtal och hitta hyresavier, boka tvättstuga och göra serviceanmälan. Allt samlat på ett och samma ställe och öppet dygnet runt. Snacka om Friendly Homes!

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår