Täckning

Från våra primärnoder och ner till enskilda adresser kan vi skapa fiberförbindelser över hela Västsverige. Låt oss finna vägen åt dig.

Västgötaringen är ett regionalt nät som har funnits sedan 2002 och utgör kärnan i Netwests täckningsområde. Vår målsättning och vårt uppdrag är att skapa så stor täckningsgrad som möjligt i Västsverige. För att nå dit använder vi stadsnät, fiberföreningar och andra nät, utan att vara bundna till några särskilda nätägare. Goda nyheter för dig som kund: du slipper förmodligen gräva. Du slipper sköta varje länk på vägen och kan förvänta dig snabba leveranser. Vi arbetar kontinuerligt med att öka täckningsgraden och modernisera. I täckningskartan här nedanför kan du se omfattningen av Västgötaringen och vårt nät, både idag och i framtiden.

Västgötaringen

Ryggraden i Netwests erbjudande är Västgötaringen, en transportring som täcker stora delar av Västsverige.

AKTUELL TÄCKNING

Ringen består idag av 20 noder. Utifrån dessa når vi även ut till andra kommuner.

MÅLSÄTTNING 2024

Vår ambition om ytterligare expansion av Västgötaringen.
Bas för karta
Karta för etapp

Nationell täckning

Det finns ett antal aktörer i Sverige som har samma uppdrag som Netwest – fast i andra delar av landet. Mellan dessa bolag finns ett ömsesidigt samarbete. Se indelning nedan, klicka på kartan för att läs mer om respektive aktör.

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår