Om oss

Vi arbetar med en hållbar och framtidssäkrad bredbandsutveckling. Med ett långsiktigt ägande i grunden fokuserar vi på lösningar som håller över tid.

Förutom vår kontinuerliga expansion och modernisering av Västgötaringen är vår huvudsyssla att vara snabbfotade stigfinnare för regionala fiberförbindelser. Om en kund behöver komma åt tio spridda adresser i Västsverige ska det bara krävas ett samtal, inte tio.

Netwest kommer ur ett gemensamt initiativ från Västra Götalandsregionen och stadsnäten i Västsverige. Bakgrunden var att man ville exponera den infrastruktur som redan fanns för att bilda en konkurrenskraftig aktör som kunde skapa enkelhet för näringslivet. Bolaget bildades 2015 och den första affären gjordes 2016.

Vårt företag är samägt av Västra Götalandsregionen och 28 olika kommuner och kommunala bolag. Västra Götalandsregionen äger 34 % medan resterande 66 % är jämt fördelade på de 28 övriga ägarna. På sikt kommer fler stadsnät och kommunala bolag att ansluta sig, men Västra Götalandsregionen kommer alltid att äga 34 %. Ägandeformen begränsar oss dock inte till någon särskild kundkrets – alla som vill kommunicera via fiber mellan orter i Västsverige är välkomna. Det begränsar oss inte heller till att använda endast stadsnät, utan vi tar de vägar som finns för att kunna leverera det som våra kunder behöver.

Vision

Netwest är det självklara, oberoende valet för infrastrukturbaserade bredbandstjänster. Netwest står för en hållbar och framtidssäker bredbandsutveckling och levererar samhällsnytta på kommersiella grunder.

Affärsidé

Netwest tar ett helhetsansvar för förbindelser och infrastrukturbaserade bredbandstjänster. Med kund och infrastrukturägare i centrum skapar Netwest, genom god lokalkännedom, långsiktigt ägarskap och goda relationer, sammanhängande nät och nya affärer.

VD

Martin Gedda

VD

Netwest

Styrelse

Richard Karlsson

Styrelseordförande

Västra Götalandsregionen

David Björklund

Vice ordförande Styrelseordförande

Vinnergi AB

Rickard Bern

Alingsås Energi AB

Hans Andreasson

Öckerö Fastighets AB

Pia Brühl Hjort

Trollhättans Energi AB

Peter Bryne

Sydlänk

Sofia Söder

Göteborgs Energi AB

Suppleanter

Michael Johansson

Fyrbodal kommunförbund

Lars Hedendahl

Borås Elnät

Roger Lans

Bosnet

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår