Nyheter

« Se alla nyheter

Ny nod i Mariestad gjorde TV-Puckens tittare till vinnare

VänerEnergi AB i Mariestad önskade bli en del av Västgötaringen, varför kontakt togs med Netwest. Ett avtal om en ny nod slöts, en lösning såg snabbt dagens ljus och som ett första resultat kunde TV-Puckens populära sändningar levereras till SVT i Stockholm och alla TV-tittare.

VänerEnergi AB i Mariestad har under senare år varit mycket aktiva med att bygga ut sitt stadsnät, som består av kommunerna Mariestad och Töreboda. Man har även sammankopplat sig med stadsnäten i Skövde och Karlsborg.

– Detta för att möjliggöra för andra operatörer och leverantörer att nå ut till fler med olika former av tjänster och på så sätt kunna generera fler affärer för oss, säger Dejan Spasevski, stadsnätschef på VänerEnergi.

– Under resans gång har även Netwest, som VänerEnergi AB är delägare i, dykt upp som en representant för stadsnäten i Västra Götaland. Genom uppkoppling mot Västgöraringen såg vi ytterligare potential för att få en ännu bättre täckning, förklarar Dejan.

För att förverkliga detta uppfördes en nod i Mariestad – och därmed är de aktuella kommunerna numera en del av Västgötaringen.

– Vi är mycket nöjda med lösningen, som gör att vi nu har täckning från Varberg i söder och upp mot Karlstad och Örebro-hållet norröver, säger Dejan.

Som ett omedelbart resultat av den nya noden var det möjligt för Netwest att få till en lösning åt SVT för sändning av TV-Pucken, som arrangerades i Mariestad i november i år. TV-Pucken är ett årligen återkommande evenemang, som sänts på TV sedan 1959 och som lockar storpublik. Här brukar morgondagens hockeystjärnor födas. I årets upplaga vann Småland på tjejsidan och Stockholm Nord på pojksidan – och TV-sändningarna var lika populära som vanligt.

Tilläggas kan att i samband med uppförandet av en nod i Mariestad så etablerades det även en nod i Uddevalla. Detta är dock en helt annan historia…

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår