Nyheter

« Se alla nyheter

Nu finns de nya reservnoderna att tillgå

Lagom till efter årsskiftet finns nu två nya reservnoder att tillgå för alla stadsnät och fiberföreningar i Västra Götaland samt Halland. Tanken med reservnoderna är att snabbt kunna återställa driften vid avbrott i samhällskritiska bredbandsnät.

Satsningen på de nya reservnoderna ska ses som en viktig del i uppbyggnaden av civilförsvaret, och Netwest är satta att koordinera reservnodspaketen i Västra Götaland och Halland.

Reservnodspaketet är containerbaserat och består av två containrar – en 20- respektive en 10-fotscontainer, vilka omfattar två storlekar av reservnoder samt mobila elverk med extra bränsletank till vardera containern. Reservnodscontainrarna kan användas tillsammans eller var för sig, beroende på behov. Reservnoden kan ersätta en skadad ordinarie fast nätnod alternativt utgöra ett komplement vid behov av förstärkning eller förändring av ordinarie nod. Paketen är transportabla och kan fraktas med lastbil till installationsplatsen. Containrarna är isolerade och utrustade med såväl värme- som kylsystem för att upprätthålla rätt inomhusklimat för kritisk nätutrustning, oavsett yttre väderförhållanden.

I takt med tiden kommer Netwest även att kunna tillhandahålla ytterligare beredskapsmaterial och utrustning för att därmed upprätthålla en god kommunikativ infrastruktur, men detta ber vi att få återkomma till.

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår