Nyheter

« Se alla nyheter

Netwest på SSNF:s Höstforum

Vid två tillfällen i november och december har Netwest deltagit vid Svenska Stadsnätsföreningens Höstforum 2021 i Svealand och Götaland. Och budskapet har varit klart och tydligt – klusterbolag likt Netwest behövs för den fortsatta utvecklingen av stadsnäten.

Upplägget med Höstforum är ett nytt koncept med ett brett, övergripande och aktuellt program under första dagen och med ett tydligt regionalt fokus under andra dagen. Målgruppen för forumet har i första hand varit såväl stadsnätsmedarbetare som politiker på kommunal och regional nivå.

Vid träffen i Örebro (läs Svealand, reds anm) i november deltog Martin Gedda i en paneldiskussion tillsammans med Mattias Lindgren, Head of Access Management and Optimization, Tele2, under rubriken Nyckeln till framgångsrika gemensamma affärer. Där fick åhörarna ta del av hur parterna på olika sätt lyckats skapa effektiva samverkansformer, men också vilka trösklar och utmaningar som återstår.

Dag två äntrade Martin scenen igen för att tillsammans med David Lindström, VD AC-Net, prata om hur stadsnäten utnyttjar regionens styrkor på bästa sätt.

Vid träffen i Växjö (läs Götaland, reds anm) i december var Martin Gedda i elden igen. Då i en avslutande paneldiskussion över ämnet Fiberföreningar i samverkan skapar rådighet för kommunen och där med framgångsstoryn SML som grund. Ett projekt som med lyckat resultat byggt ihop 15 fiberföreningars nät med tre kommuner i Bohuslän.

Även i Växjö hölls en paneldiskussion med både Netwest och Tele2 på scenen.

– Netwest är en jätteviktig klusteraktör, när det kommer till samverkan stadsnäten emellan i Västra Götaland. Deras insatser skapar nytta för både stadsnäten och operatörerna – för att i slutändan kunna erbjuda en bra kommunikationslösning för slutanvändarna. Genom ett mer konkurrenskraftigt erbjudande för stadsnäten skapas ett bättre intäktsflöde och därmed ett starkare resultat, som kan användas för nya investeringar, säger Per Fröling, regionaliseringsansvarig vid SSNF och tillika moderator vid Höstformum.

Sammantaget två mycket intressanta och givande forum, som visar kraften i stadsnätsvärlden och vikten av samverkan.

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår