Nyheter

« Se alla nyheter

Netwest bistår Skövde Stadsnät – löser NOC och felavhjälpning

Sedan en tid tillbaka har Netwest diskuterat med Skövde Stadsnät om hur de skulle kunna dra mer nytta av att de är en del av Netwestfamiljen. Detta gäller bland annat Netwests redan upphandlade regionala NOC och felavhjälpningstjänster. En uppgörelse har träffats och lagom till sommaren ska man vara igång.

En fråga som kom upp var om Netwest kunde hjälpa Skövde Stadsnät med tjänsten NOC (Network Operating Center) för några av deras företagsförbindelser. Detta har blivit mer och mer aktuellt, då kraven från både myndigheter och företagskunder ökat under senare tid.
– I vårt avtal med NOC fanns inga problem med att lägga till förbindelser var som helst i regionen, varför vi kommit överens med Skövde Stadsnät om att köra i gång tjänsten ifråga för ett antal av deras förbindelser, säger Martin Gedda.
Lösningen kommer att avlasta den lokala organisationen och ge kunderna en enkel väg att felanmäla eller rapportera driftstörningar samt att få information om planerat arbete med mera.
Roger Björck, stadsnätschef i Skövde, ser positivt på nyordningen, eftersom de nu slipper att själva ha passning för dessa förbindelser.
– Vi är en liten organisation med ett stort nät, varför det kan vara svårt med bemanning dygnet runt. Genom samarbetet med Netwest får vi bättre ordning och reda, en ökad servicegrad och kan sova bättre om nätterna, säger Roger och skrattar.
Som en naturlig fortsättning på dialogen kom också frågan upp om Netwest på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt kunde hjälpa till med en tjänst för ”felavhjälpning på burk”. Upplägget bygger på att det alltid finns en organisation som är redo att rycka ut, oavsett tid på dygnet, men som samtidigt bara debiteras när den används.
Netwest har kunnat upphandla detta upplägg med en servicepartner som täcker hela regionen och som gärna åtar sig denna typ av uppdrag. Även denna tjänst är parterna överens om att aktivera i Skövde.
– Det känns mycket tryggt. Vi får allt samlat på ett och samma ställe, säger Roger och lyfter fram det goda samarbete som man har med Netwest.
– Netwest är enkla och snabba att ha att göra med och de har en positiv vilja att driva utvecklingen framåt, avslutar en nöjd stadsnätschef i Skövde.

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår