Nyheter

« Se alla nyheter

Mats gillar att interagera med människor

Allt sedan i början av året är Mats Devert en del av Netwest-gänget – och det på konsultbasis några dagar i veckan. Hans primära uppgift är att fungera som projektledare, även om han med sin erfarenhet och sitt nätverk också är ett strategiskt bollplank till ledningen.

Mats har hela sitt arbetsliv verkat i gränslandet mellan ekonomi, data och försäljning, varför hans kompetens kommer väl till pass, när nu Netwest ”växlar upp” ytterligare en nivå.
– Gänget på Netwest gör, och har gjort, ett grymt jobb. Nu är vi ”satta” på marknaden, går med plus och är inne i ett extremt expansivt skede, säger Mats.
Just därför blev det naturligt för Netwest att engagera honom för att ansvara för vissa projekt och därmed upprätthålla tempot i tillväxttakten.
Mats är 64 år och bor på Värmlandsgatan (var annars – värmlänning som han är) i Göteborg med sin fru Annika, och tillsammans har de tre utflugna barn. I botten är han utbildad ekonom vid Göteborgs Universitet.
Mats har jobbat inom branschen i nästan 25 år, bland annat som VD för Göteborg Energi GothNet AB, Svenska Stadsnät AB och Transtema Fiberdata AB. Dessa erfarenheter har gett perspektiv från stadsnät, stor operatör och leverantör, vilket kommer väl till pass på Netwest. Som en av grundarna till Västlänk har han också en gedigen historik i regionen.

Netwest har han stött på i lite olika sammanhang genom åren och lärt känna som ett spännande företag, varför han inte var sen att nappa på Martin Geddas erbjudande om att vara dem behjälpliga i företagets fortsatta utveckling.
– Det stämmer. Jag började här för snart ett år sedan och det är fantastiskt roligt!
– Jag kan länet, VGR och alla aktörer på marknaden, och med hjälp av mitt kontaktnät kan många dörrar öppnas upp. Jag älskar att interagera med människor och tror mig fortfarande kunna tillföra en hel del, och så länge jag känner på det viset så hänger jag i, säger Mats och skrattar.
– Att jag dessutom lär mig nya saker hela tiden, ser jag som en ren bonus.

På fritiden är han en hängiven sportnörd.
– Jag ser mycket sport på tv och en hel del live, men jag brinner lite extra för hockey (Färjestads BK) och fotboll (tidigare var Mats blåvittfan – men numera är han på väg att konvertera till att bli Häckensupporter).
– Det är bara för att BK Häcken spelar en så trevlig och anfallsinriktad fotboll.

Ett annat stort intresse för Mats är musik – både som lyssnare och utövare.
– Jag älskar ”gubbrock” och har bara missat en Bruce Springsteen-konsert i Göteborg sedan 1981, garvar Mats.

Vi säger välkommen i gänget!

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår