Nyheter

« Se alla nyheter

Infrastrukturkoordinator som ny tjänst


Sedan årsskiftet finns en ny tjänst att tillgå hos Netwest – infrastrukturkoordinator.
Perfekt för den lilla kommunen som inte har kapacitet att lösa detta på egen hand.

– Varje kommun ska egentligen ha en bredbandssamordnare/infrastrukturkoordinator som ska se över kommunens behov för att uppfylla regeringens bredbandsstrategi från 2020 om att hela Sverige ska vara uppkopplat 2025. Samordnaren ska även vara en speaking partner till den regionala bredbandssamordnaren, säger Martin Gedda.

Vissa kommuner, som inte har kapacitet för detta, har ställt förfrågan till Netwest om de på avrop kan svara för denna tjänst.

– Vid närmare eftertanke så lät det som hand i handske för oss, och just nu kör vi en pilot i Munkedal, där steg ett handlar om att ta fram en bredbandsstrategi för att öka täckningen, förklarar Martin.

– För oss i en liten kommun som Munkedal är det perfekt att ha en tekniskt kunnig och driven samarbetspartner som kan erbjuda en palett med funktioner att välja på i dessa frågor, och som vi sedan kan avropa vid behov, säger Clas Hedlund, näringslivsutvecklare på Munkedals kommun.

Om pilotprojektet faller väl ut, så har Netwest som ambition att utveckla tjänsten och erbjuda den till fler kommuner i regionen.

 

Bild: Clas Hedlund, näringslivsutvecklare på Munkedals kommun.

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår