Nyheter

« Se alla nyheter

Fortsatt utbyggnad för ökad robusthet

Ryggraden i Netwests erbjudande är Västgötaringen som är en transportring som täcker stora delar av Västsverige. En ring som Netwest successivt byggt ut under resans gång. Nu tas nästa steg i denna utveckling för att ytterligare öka robustheten.

Som kartan visar täcker Netwest numera större delen av Västsverige. Något som ligger helt i linje med ambitionerna att nå så många kommuner i vårt verksamhetsområde som möjligt. Likaså koppla samman Netwest med närliggande klusterbolag för att på det sättet knyta an till andra regioner och därmed generera ett större sammanhängande nät.
– Tanken är att skapa fler vägar – fler ringar, för att öka robustheten i nätet, säger Mattias Lindblom.
Söderöver jobbar Netwest för att öppna upp ytterligare en väg mot Sydlänk via Halmstad och Varberg
I samarbete med Nodena finns planer på utvidgning mot Dalslandstrakterna och upp mot Karlstad – detta på båda sidor om Vänern.
– Vi kikar även på att stärka upp oss från Strömstad ner mot Uddevalla via kusten, säger Mattias.
När allting väl är på plats kommer Netwest, tillsammans med Sydlänk och Nodena, att kunna erbjuda en sammankoppling ända från Malmö i syd, via Karlstad/jönköping till Stockholm i norr.

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår