Nyheter

« Se alla nyheter

Först i starten under SM i längdskidor

Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Johanna Hagström och Jens Burman i all ära – men frågan är om inte Netwest tog en av pallplatserna under SM i längdskidor i Borås 9-11 februari. Detta genom att ordna en förbindelse för livesändning från Borås Skidstadion till TV-huset i Stockholm för SVT:s räkning.

– Skämt åsido. Vi hade kanske inte gjort så bra ifrån oss i spåren, men vi fixade ändå en säker kapacitetsförbindelse på 1GB, så att alla skidälskare kunde ta del av tävlingarna. Inte minst viktigt i dessa tider, då ingen publik var på plats och alla bänkade sig framför TV-apparaterna för att ta del av tävlingarna, säger en nöjd Mattias Lindholm på Netwest.

Möjligheten till denna något udda företeelse uppkom genom ett sedan tidigare tecknat ramavtal med SVT, där Netwest och systerbolaget Norrsken är två av totalt fem aktörer.

– Vid denna typ av evenemang går det ut en förfrågan till parterna, och vi ”vann” detta mästerskap och fick möjligheten att stå för infrastrukturen, berättar Mattias.

Genom ett nära samarbete med SplitVision Borås Stadsnät, som är ett fiberbaserat kommunikationsnät, som ägs och drivs av Borås Elnät AB och Norrsken, knöts så skidstadion först ihop med en kopplingspunkt i Borås och sedan vidare med TV-huset i Stockholm. SVT svarade själva för produktionen. Och enligt alla rapporter flöt allting som det skulle.

– Det är givetvis lite extra spännande när det kommer till livesändningar. Men nu har vi bevisat att vi grejar detta också – även om det inte var första gången vi gjorde det, eftersom vi tidigare ombesörjt en Melodifestivaltävling från Malmö för några år sedan, konstaterar Mattias Lindholm, som ser fram emot fler livesändningar inom sport- och nöjessegmentet framöver.

 

Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår