Nyheter

« Se alla nyheter

Ett positivt år att lägga till handlingarna

I slutet av maj avhölls Netwest Sweden ABs årsstämma för det senaste verksamhetsåret. Företagets VD Martin Gedda var föredragande och han pekade på ett mycket händelserikt år och lovade ett minst lika spännande år 2021, då mycket av det som ”planterades” under 2020 kommer att kunna bära frukt innevarande år.

– Det är glädjande att Netwest omsättning har tagit en sådan fart under 2020 – och detta trots en pågående pandemi. Och vi ser en fortsatt positiv utveckling 2021, i linje med de mål som ägarna har för bolaget, säger Ulrika Bokeberg, ordförande i styrelsen.

Utöver en hel del formalia, som godkändes och klubbades i total enighet, lyfte Martin fram ett antal spännande projekt som Netwest varit inblandade i under 2020.

– Först och främst kan vi ju konstatera att det varit ett annorlunda år på många sätt, då covid-19 påverkat oss alla. Vi har fått hitta nya arbetssätt och nya rutiner, men trots detta kan vi peka på all-time-high när det kommer till order och leverans, säger Martin.

Vad gäller påbörjade projekt pekar Martin bland annat på ett intressant upplägg för att knyta samman ett antal fiberföreningar i kommunerna Sotenäs, Munkedal och Lysekil till en fungerande enhet (se separat artikel), då dessa kommuner inte har några egna stadsnät.

– Vi har också lanserat en ny tjänst som vi kallar Bredbandskoordinator, där vi hjälper lite mindre kommuner att ta fram och driva en bredbandsstrategi i enlighet med regeringens nationella bredbandsmål. Likaså har vi blivit engagerade av Stadsnätsföreningen att fungera som krissamordnare i Västra Götalandsregionen, vilket tyder på att vi har hög trovärdighet.

Martin lyfter även fram arbetet med att stödja utbyggnaden av 5G-nätet och ett antal större affärer, som man hoppas ro i hamn under 2021.

I styrelsen blev det nyval på två poster genom att Pia Brühl Hjort (Trollhättans Energi AB) och Hans Andreasson (Öckerö Fastighets AB) tog plats. Därmed tackade Ann-Charlotte Järnström och Hans Larsson-Ljungblad för sig.

– Jag vill ta tillfället i akt att såsom ordförande tacka Martin Gedda och hans personal för ett fantastiskt arbete under 2020 och samtidigt passa på att framföra mitt tack till samtliga i styrelsen för ett stort engagemang, säger Ulrika Bokeberg.

 

Netwests styrelse för 2021/2022

Ordinarie ledamöter
Ulrika Bokeberg (ordförande), Västra Götalandsregionen
David Björklund, Vinnergi AB
Göran Wallo, Konsult
Peter Bryne, Telekonsult
Sofia Söder, Göteborg Energi/GothNet AB
Pia Brühl Hjort, Trollhättans Energi AB
Hans Andreasson, Öckerö Fastighets AB

Suppleanter
Michael Johansson, Lysekils kommun
Mattias Andersson, Tidaholms Energi AB
Albin Främgård, Bosnet AB

 

Bild: Ulrika Bokeberg, ordförande i Netwest styrelse.

 

 

 

 

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår