Nyheter

« Se alla nyheter

Ett nytt Rakel under framtagande

Som alla säkert är medvetna om pågår ett intensivt arbete med att ta fram ett nytt Rakel-system – Rakel G2 – från MSBs sida. För tillfället arbetar de med ett regeringsuppdrag, som innebär att man tillsammans med Trafikverket planerar och förbereder vidare utveckling och etablering av nästa generations kommunikationslösning.

MSB har i sin analys och bedömning utgått från behoven av robust och effektiv kommunikation hos Rakelsystemets användarorganisationer. Det system som föreslagits ska på sikt kunna ersätta det nuvarande Rakelsystemet och ska därför kunna leva upp till de mycket höga krav som ställs på Rakel idag, eller ännu högre krav – i termer av säkerhet, robusthet och tillgänglighet. Ambitionen är att det nya systemet ska vara på plats år 2030. Under resans gång har MSB och Trafikverket fört en nära dialog med ett antal nyckelleverantörer, varav SSNF är en. För att få en nationell täckning är givetvis klusterfamiljen i form av Sydlänk, Netwest, Nodena, Norrsken, AC-Net samt IT Norrbotten med i diskussionerna. Vi är fortfarande i början av processen, men stadsnätssverige håller på att positionera sig för att bli en viktig aktör för nya Rakel G2. Mer information är att vänta.

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår