Nyheter

« Se alla nyheter

Netwest flyttar fram positionerna

Den 24 augusti kallade Netwest till en ny samverkansträff med alla samarbetspartners. Totalt hörsammade ett 50-tal gäster inbjudan och det blev en intensiv och givande dag på Grand Hotel i Alingsås.

Efter en kort inledning och ett varmt välkomnande av Martin Gedda och Netwests ordförande Richard Karlsson så tog dagens moderator Mats Devert över micken och presenterade Tomas Kadura och Mats Ferm från Tele2. Duon pratade utifrån temat ”Tele2 – vart är vi på väg?”. Presentationen handlade mycket om nuläget, framtida strategier, nästa generations nät, och att man önskar full nationell täckning ihop med stadsnäten och hur viktig roll Netwest har i detta sammanhang.

Presentation Nodena
Näst på tur stod Nodenas VD Helena Solver, som presenterade Nodenas verksamhet utifrån kundperspektivet, samarbeten, organisation och resurser samt systemstöd och nätstrategier.
Nodena grundades 2021 och har idag 18 kommunala delägare och ett nära samarbete med ytterligare ett 20-tal kommuner. Det var mycket intressant att ta del av hur en systerorganisation jobbar i förhållande till Netwest.

MoU
Jesper Hagman tog därefter vid för att prata om Motståndskraft och Uthållighet, vilket väckte stor nyfikenhet bland åhörarna. Sedan sist har allehanda material fördelats till nio olika stadsnät, och om det finns intresse från fler uppmanade Jesper till kontakt. Det råder för tillfället en förhöjd säkerhetsnivå vad gäller reservnoder.
Jesper passade dessutom på att slå ett slag för kommande utbildningsinsatser. Bland annat ett antal beredskapsutbildningar med tillhörande kompetensbevis. Vi pratar då om allmänna kurser för nätägare och personal samt mer praktiska utbildningar i form av svetsning och mätning av optokabel med mera. Till detta kan adderas fältövningar för specifika yrkesgrupper.

Uppåtgående siffror
Under rubriken ”Vad har hänt sedan sist?” redogjorde Martin Gedda sedan för såväl en ökad omsättning (upp 25% på helåret) som ett stigande ordervärde (upp 49%) samt att antalet förbindelser nu uppgår till 362, som i sig är ett plus på 38%.

Faktiska case
Såsom goda och pågående projekt lyftes bland annat en samhällsmast i Hedekas, en ökad redundant förbindelse mellan Lysekil och Kungshamn samt en sammankoppling i Orust kommun fram – att alla exempel dessutom är helt bidragsfinansierade gör ju inte saken sämre. Bakom dragningarna stod Linda Höög, Thomas Björkstål och Mats Devert.

Gruppdiskussioner
Eftermiddagen avrundades med mycket intressanta diskussioner kring samverkan och tjänsteerbjudande under frågeställningarna Vad kan vi samverka mer kring, Vilka nya områden/tjänster vill vi samverka kring och Vilken roll vill ni att Netwest tar/inte tar i de olika samverkansområdena. Många vettiga synpunkter och förslag framkom och Martin Gedda åtog sig att sammanställa punkterna och återkoppla till alla.

Nästa träff i januari 2024
Därmed var en lång och intensiv dag till ända. Värdarna tackade för visat intresse och flaggade redan nu för nästa träff, som är inplanerad till den 18 januari 2024 – boka in i din kalender redan nu! Mer information om detta kommer senare.

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår