Tjänster

En viktig del av din helhetslösning är att välja typ av tjänst utifrån dina behov. Läs mer nedan eller hör av dig till oss för rådgivning.

Netwest finns till för att skapa enkelhet. Med vår ryggrad i Västgötaringen och vidare ut genom olika nät kan vi erbjuda fiberförbindelser över i stort sett hela Västsverige. Vi tar fram unika lösningar utifrån dina behov, där du endast behöver ange vilka punkter du vill koppla samman och vilka tjänster eller tilläggstjänster du vill ha. Sedan sköter vi resten. För att förenkla för dig som kund använder vi oss av Cesar2.

Flödesschema, Netwest

Tekniska specifikationer samt servicenivåer för tjänsterna följer SSNF:s standard.

Ethernet

Vår ethernet-tjänst är en kapacitetstjänst (lager 2) och den mest förädlade av våra tre tjänster. Infrastrukturen och tekniken är redo för kommunikation direkt, du behöver endast ange vilka punkter du behöver en förbindelse mellan. Vilka nät som är inblandade slipper du som kund bry dig om. Vårt uppdrag är att hitta vägen mellan punkterna åt dig.

Kapacitet 10 Mb/s – 10 Gb/s

Våglängd

Via Västgötaringen kan vi erbjuda våglängdsförbindelser till de orter som är uppkopplade i ringen. Varje förbindelse är definierad, tydlig och inmätt. Våglängdförbindelsen förutsätter att du som kund antingen gör en inplacering vid noden eller hyr resten av förbindelsen genom oss. Det kräver mer av dig jämfört med en kapacitetstjänst, men kan samtidigt vara mer kostnadseffektivt. På vår täckningskarta kan du se nuvarande nodpunkter och framtida utbyggnad.

Kapacitet 1 Gb/s – 10 Gb/s

Svartfiber

Vi har även möjlighet att erbjuda svartfiberförbindelser i viss utsträckning. Dock riktar vi in oss på regional transmission snarare än lokal, och brukar rekommendera mer kostnadseffektiva lösningar eftersom svartfiber vid längre sträckor snabbt kan bli ganska kostsamt. Kontakta oss för offert på svartfiber, eller om du vill att vi undersöker andra alternativ åt dig.

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår