Om oss

Vi arbetar med en hållbar och framtidssäkrad bredbandsutveckling. Med ett långsiktigt ägande i grunden fokuserar vi på lösningar som håller över tid.

Förutom vår kontinuerliga expansion och modernisering av Västgötaringen är vår huvudsyssla att vara snabbfotade stigfinnare för regionala fiberförbindelser. Om en kund behöver komma åt tio spridda adresser i Västsverige ska det bara krävas ett samtal, inte tio.

Netwest kommer ur ett gemensamt initiativ från Västra Götalandsregionen och stadsnäten i Västsverige. Bakgrunden var att man ville exponera den infrastruktur som redan fanns för att bilda en konkurrenskraftig aktör som kunde skapa enkelhet för näringslivet. Bolaget bildades 2015 och den första affären gjordes 2016.

Vårt företag är samägt av Västra Götalandsregionen och 28 olika kommuner och kommunala bolag. Västra Götalandsregionen äger 34 % medan resterande 66 % är jämt fördelade på de 28 övriga ägarna. På sikt kommer fler stadsnät och kommunala bolag att ansluta sig, men Västra Götalandsregionen kommer alltid att äga 34 %. Ägandeformen begränsar oss dock inte till någon särskild kundkrets – alla som vill kommunicera via fiber mellan orter i Västsverige är välkomna. Det begränsar oss inte heller till att använda endast stadsnät, utan vi tar de vägar som finns för att kunna leverera det som våra kunder behöver.

Affärsidé

Att främja en hållbar och framtidssäker bredbandsutveckling som bidrar med nytta och mervärden för invånare, näringsliv och offentlig verksamhet.

Vision

Netwest ska vara det självklara alternativet i Västra Götaland som erbjuder omfattade regional täckning och flexibilitet för operatörer, tjänsteleverantörer och andra som kommunicerar via fiber.

VD

Martin Gedda

VD

Netwest

Styrelse

Ulrika Bokeberg

Ordförande

Västra Götalandsregionen

David Björklund

Vice ordförande

Vinnergi AB

Göran Wallo

AB StrömstadNET

Ann-Charlotte Lilja Järnström

Västkom

Hans Larsson-Ljungblad

Kungälv Energi AB

Peter Bryne

Telekomkonsult

Sofia Söder

Göteborgs Energi GothNet AB

Suppleanter

Robert Casselbrant

Göteborg Energi AB

Mattias Andersson

Tidaholm Energi AB

Albin Främgård

Skara Energi AB

Den här webbplatsen använder cookies. Dessa används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på "Jag förstår" godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.

Jag förstår